Fundamentele Kinesiologische Communicatie

Fundamentele Kinesiologische Communicatie‘ is de methode die Dr. Kristien Mechelmans heeft ontwikkeld. Met deze methode wordt al ‘fundamenteel kinesiologisch testend’ gecommuniceerd met het wetende deel van de cliënt.

Je ‘wetende deel’ weet alles over jou, je gezondheid, je problemen, wat goed of niet goed is voor jou … (denk maar aan dat stemmetje waarover ik vertel in ‘wie ben ik’). Maar omdat wij niet goed meer kunnen luisteren naar onze intuïtie – vaak de stem van ons wetende deel – is een techniek handig. FKC is de methode waarmee ik d.m.v. spiertesten ‘fundamenteel kinesiologisch testend’ kan communiceren met jouw wetende deel.

Een gezond lichaam is in balans als de vier verschillende domeinen – structureel, biochemisch, emotioneel en energetisch – in orde zijn. Een klacht wordt veroorzaakt door een probleem of een onevenwicht in één van deze domeinen afzonderlijk of in meerdere domeinen tegelijk. De domeinen kunnen elkaar beïnvloeden, zowel in positieve als negatieve zin.

Sonja Vanheeswijck
Sonja Vanheeswijck

Een klacht kan bovendien opgebouwd zijn uit verschillende lagen van problemen die één voor één aangepakt dienen te worden. In elke laag kunnen er zich problemen in de vier domeinen manifesteren. Echt verbetering zal pas optreden als de kern van je probleem, de laatste laag, is aangepakt.

Het is dus van cruciaal belang om als hulpverlener in alle lagen en in alle verschillende domeinen problemen te kunnen opsporen en ze ook op een betrouwbare, meetbare manier te kunnen aanpakken. Naast uitpluizen wat het probleem is, kan ik als FKC-hulpverlener ook testen welke aanpak bij jou het beste werkt.

Ik heb zelf mogen ervaren dat werken met FKC echt waardevol is en zet dit ook graag in voor jou om de best-mogelijke-versie-van jezelf te worden!

Meer uitgebreide informatie over FKC kan je vinden op www.kristienmechelmans.be.


Als je merkt dat je rustig kunt blijven in situaties die je voordien van streek hadden gebracht, dan weet je dat je gegroeid bent.